«سیمیندخت وحیدی» برای شعرا مادری کرد
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم پاسداشت سیمندخت وحیدی با اشاره به روحیه معلمی این بانوی شاعر گفت: او برای شعرا مادری کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، سی و هشتمین شب شاعر ویژه پاسداشت سیمیندخت وحیدی در سازمان هنری رسانهای اوج برگزار شد.
غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این مراسم با اشاره به اینکه پس از باخبر شدن از برگزاری این مراسم دعوت برگزارکنندگان را پذیرفتم زیرا باید به پاس یک عمر فعالیت خانم وحیدی به او ادای احترام میکردم، گفت: نوع ما و بنده خاطره خوب و شیرینی از خانم وحیدی داریم که آن هم مربوط به حضور ایشان در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب است.
وی افزود: هنر، جنسیت نمیشناسد و در هر هنری مردان و زنان هنرمند موفق بودهاند ولی هنر زنانه خودش را نشان میدهد، خصوصیت زنانگی و زن بودن در هنر جلوه میکند، زیرا هنر از عمق جان هنرمند برمیخیزد. شعر زنان دارای ظرافتها، لطافتها و ریزهکاریهایست که به مادر بودن و زن بودن هنرمند زن مربوط است که در اشعار مردان کمتر به چشم میآید.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: در زبان فارسی هم از دیرباز بانوان شاعر فعال بودهاند که در عصر ما نیز این حضور به چشم میآید. پروین اعتصامی برجسته شاعران زن عصر ما محسوب میشود. او نه تنها افتخار زنان در شعر فارسی بلکه افتخار زنان در شعر جهان است.
او اضافه کرد: در سالهای انقلاب در حوزه فرهنگ و هنر دست و بال ما بسته بود و من سه روز پس از پیروزی انقلاب به صدا و سیما رفتم تا در برنامههای رادیویی مشارکت کنم. آنجا بود که فهمیدم رادیو چقدر اشتها دارد زیرا ما هر قدر مینوشتیم باز هم مطلب نیاز بود. مرحوم اوستا، مرحوم سبزواری، مرحوم شاهرخی، مرحوم مشفق کاشانی و در بین بانوان مرحوم سپیده کاشانی و سیمیندخت وحیدی در این عرصه مددرسان ما بودند و در آن سالهای سخت در ابتدای امر قدر این شعرا را درک میکردیم.
حداد عادل با اشاره به شخصیت سیمیندخت وحیدی گفت: وحیدی در همه این ۴۰ سال پا به پای انقلاب بوده و بدون توقع از انقلاب در میدان بوده است. خانمی متدین، متعهد و برخاسته از یک خانواده فرهیخته در خدمت انقلاب بود و همچنان در همان صراط استوار مانده است. با خلق خوش بانوان جوان شاعر را جذب میکرد و به تعبیری برایشان در شعر مادری کرده است.
تاریخ انتشار: 3 مرداد 1396 |