امام از طلاب خواست تا برای «طیب» نماز بخوانند و روزه بگیرند
نخستین یادواره شهدای ۱۵ خرداد و صنف میدان مرکزی ترهبار بهمناسبت شهادت حاج اسماعیل رضایی و طیب حاجرضایی صبح امروز در مسجد سیدالشهداء(ع) بههمت صنف میوه و ترهبار تهران و حوزه مقاومت ابوذر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، نخستین یادواره شهدای ۱۵ خرداد و صنف میدان مرکزی ترهبار بهمناسبت شهادت حاج اسماعیل رضایی و طیب حاجرضایی صبح امروز در مسجد سیدالشهداء(ع) برگزار شد. این مراسم برای اولین بار بههمت میدان مرکزی ترهبار و صنف میوهفروشان تهران و با همکاری مرکز مقاومت ابوذر برپا شده بود. فضای مراسم بهدور از تشریفات بود و همانند یک مراسم سنتی و با نهایت سادگی و بهدور از هرگونه آلایشی اجرا شد. در ابتدای این مراسم فیلمهای مستندی از انقلاب اسلامی پخش شد.
در ادامه غلامعلی حداد عادل نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این یادواره اقدام ارزندهای است، تصریح کرد: در انقلاب اسلامی هر صنف یک حجت و الگویی دارد و شهیدان اسماعیل رضایی و طیب حاجرضایی، حجت و الگوی صنف ترهبار هستند.
وی افزود: این راه شکلگرفته سرمایهای است که نباید آن را راکد گذاشت.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با تأکید بر اینکه این مراسم در تجلیل از ۱۰۰ شهید صنف میوه و ترهبار است، آن را تجدید عهد با سالار شهیدان، امام خمینی و رهبری جمهوری اسلامی خواند.
حداد عادل با اشاره به اربعین فاجعه منا، از صنف ترهبار درخواست کرد این مراسم را هرساله برگزار کند تا یاد این شهدا از خاطر عموم نرود.
وی با اشاره به سخنرانی خود در حرم عبدالعظیم حسنی(ع) و ستایش از شهید طیب حاجرضایی، گفت: محل سکونت ما در خیابان ری نزدیک به میدان ترهبار بود و حاج اسماعیل و طیب هممحل ما بودند و پدرم با آنها آشنایی نزدیک داشت، در جوانی اوصاف طیب را میشناختم و از قدیمیترین خاطرات من درباره طیب چاقوکشی معروفش با حسین رمضانی بود که در داشمشتیگری معروف محل بودند.
نماینده تهران در مجلس، زندگی طیب را به دو بخش قبل و بعد از ۱۵ خرداد تقسیم و خاطرنشان کرد: تغییر در رویه طیب یکشبه و ناگهانی نبوده است و با آنکه در غائله ۲۸ مرداد از محمدرضا پهلوی حمایت کرد و یا در مراسم تولد رضا پهلوی به چراغانی و نصب طاق نصرت مبادرت ورزید لیکن در همان زمان با نصیری رئیس وقت ساواک درگیری داشته است.
حداد عادل شناخت خود را از طیب به مجله آشفته ارتباط داد که در صفحات آخر خود به معرفی جاهلهای تهران میپرداخت و در یک شماره عکس طیب را در قامت یک پهلوان منتشر کرده بودند.
وی با معرفی خود بهعنوان یک شاهد عینی اذعان داشت: در عاشورای سال ۴۲ تصویر امام خمینی بر تمام پرچمها و علمهای دسته عزاداری طیب نصب شده بود.
نماینده تهران در مجلس در ادامه به معرفی حاج اسماعیل رضایی پرداخت که از دوستان نزدیک پدر وی بوده است و تصریح کرد: با آنکه منش وی با طیب متفاوت بوده لیکن سرنوشت مشابهی داشتهاند.
حداد عادل، اسماعیل رضایی را مردی سالم معرفی کرد که به هیچ وجه اهل الواتی و داشمشتیبازی نبوده است.
وی با خاطرنشان کردن ۱۲ آبان بهعنوان روز شهادت این دو فرد، از تبلیغ پرآبوتاب نظام شاهنشاهی به خبر تیرباران این شهدا پرداخت که در آن زمان عکس به چوب بسته شدن طیب در صفحه نخست کیهان و اطلاعات منتشر میشود.
نماینده تهران در مجلس، حدیث «حسین مصباح الهدی و سفینه النجاه" را مصداق رخدادی دانست که برای طیب اتفاق افتاد و آن را ناشی از روشن نگه داشتن چراغ مجلس امام حسین(ع) و برافراشته کردن پرچم او در ایام محرم توسط طیب دانست.
حداد عادل با نقل از شهید مطهری، هدف از اعدام طیب حاجرضایی و اسماعیل رضایی را انحراف و تخطئه تصویر قیام ۱۵ خرداد خواند و گفت: واقعه ۱۵ خرداد در انظار بینالمللی از شاه تصویر بدی ایجاد کرد. با طراحی دژخیم و اعدام این دو تن قصد این را داشتند که ۱۵ خرداد را متعلق به چنین افرادی جلوه کنند. میخواستند ۱۵ خرداد را قیامی غیرمردمی معرفی کنند که توسط افرادی رخ داد که در ۲۸ مرداد هم چنین کرده بودند.
وی با اشاره به خاطرات محسن رفیقدوست تصریح کرد: امام خمینی(ره) در زمان شهادت طیب از طلاب خواست برایش نماز بخوانند و روزه بگیرند.
نماینده تهران در مجلس خدمات صنف ترهبار را در قیام ۱۵ خرداد منحصر به این دو نفر ندانست و اعلام کرد بسیاری از این صنف در ۱۵ خرداد ۴۲ زندانی و شکنجه شدند.
حداد عادل از صنف میوه و ترهبار تهران خواست با راهکارهایی در کاهش قیمت میوه و ترهبار نقش و سهم خود را در اقتصاد مقاومتی و کاهش فشار بر مردم ادا کنند چرا که میوه و سبزیجات در سبد خانوار ایرانی از نیازهای اولیه است.
وی چنین کاری را کمک به نظام و مبارزه با سیاستهای آمریکا دانست.
در ابتدای این مراسم، محمدرضا حیاتی گوینده سیما، با اشاره به منشأ افرادی چون طیب حاجرضایی که از بافت سنتی جامعه برآمدهاند آنان را همراه و همگام امام خمینی(ره) در تمام میدانها معرفی کرد.
وی اظهار کرد: محل رشد و نمو آنان کمتر به ذهن متبادر میکرد که این شهدا به چنین جایگاهی دست یابند.
جمال مغروری فرمانده ناحیه مقاومت ابوذر با اشاره به ۱۰۰ شهید میدان ترهبار از زمان قیام مردمی ۱۵ خرداد تا دفاع مقدس، نقش این صنف را بیبدیل خواند و ابراز کرد: امروز این صنف نقش شاخصی بر پایه رهنمودهای رهبری دارد.
در این مراسم کهوری، سردار لبانی و حمید منتظر مداح اهل بیت(ع) نیز در وصف این شهدا به شعرخوانی و نوحهسرایی پرداختند.
همچنین از طرف خانواده شهدا، یک جلد قرآن مجید به غلامعلی حداد عادل اهدا شد.
اسماعیل رضایی و طیب حاجرضایی دو تن از کاسبان و حجرهداران میدان میوه و ترهبار تهران در قیام ۱۵ خرداد ۴۲، بهسبب حمایت از امام خمینی(ره) و بهجرم این حمایت پس از ۵ ماه تحمل شکنجه و زندان در ۱۲ آبان ۴۲ به دست دژخیمان پهلوی تیرباران شدند.
https://haddadadel.ir/news/664-03-2015