تاریخ انتشار: 18 اسفند 1393

دشمن نسل جوان را هدف گرفته است

رئیس بنیاد سعدی گفت: وقتی ۱۲۰ شبکه ماهواره‌ای راه‌اندازی شده یعنی نسل جوان را هدف گرفته‌اند.با مستند درصدد تطهیر خاندان پهلوی هستند. امروز بیش از اول انقلاب نیاز به شناخت تاریخ انقلاب داریم.

به گزارش خبرگزاری فارس، آئین رونمایی از کتاب «محض اطلاع» اثر غلامعلی حداد عادل باحضور علیرضا مختارپور، سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد، موسی حقانی، معصومه آباد، راضیه تجار و جمعی از شخصیت‌های فرهنگی در فروشگاه ترنجستان بهشت برگزار شد.

غلامعلی حداد عادل نویسنده کتاب «محض اطلاع» در بخش پایانی آئین رونمایی از کتاب «محض اطلاع»، گفت: اهمیت انقلاب اسلامی نکته‌ای است که باید به آن اشاره کرد اگر تعلقی به این انقلاب نداشته باشیم هم متوجه تأثیرگذاری این انقلاب در سطح منطقه می‌شویم. انقلاب اسلامی یک واقعیت تاریخی است. بنابراین تحلیل و فهم انقلاب از علم تاریخ جدا نیست و تاریخ باید جدی گرفته شود.

وی در ادامه سخنانش گفت:‌ متأسفانه در ایران حس تاریخی ضعیف است و به مسائل کمتر از منظر تاریخی نگاه می‌شود. برای مثال اگر در مورد شخصیت‌های معاصر مانند پروین اعتصامی بخواهیم اسنادی جمع‌آوری کنیم متوجه می‌شویم که چیزی در دست نداریم. از همین رو جوانان باید به تاریخ رو بیاورند.

رئیس فرهنگستان زبان فارسی گفت:‌ اگر ما تاریخ را ننویسیم دیگران تاریخ را به دروغ می‌نویسند و اگر تاریخ را خوب نخوانیم محکوم به تکرار آن هستیم و اگر می‌خواهیم تاریخ قبل از انقلاب تجدید نشود باید تاریخ را خواند. با سقوط پهلوی زمینه‌ای برای ارائه انبوهی از تاریخ‌ها و تهدیدها به انواع روش‌ها فراهم شده است. ای کاش می‌شد یک کتابخانه عمومی در ایران مختص تاریخ انقلاب اسلامی تأسیس می‌کردیم و هرچه دوست و دشمن پیرامون انقلاب گفته‌اند را گردآوری می‌کردیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: با گذشت ۳۶سال از انقلاب احساس می‌کنم نیاز ما به تاریخ بیش از اول انقلاب است. دشمنان انقلاب محاسبه می‌کنند که جوان ۲۵ساله قبل از انقلاب را ندیده و محاسبه درستی نیز کرده‌اند زیرا این جوانان مبارزات انقلاب، شاه و امام خمینی را ندیده‌اند و تنها شاهد فشارهای اقتصادی و کمبودهای رفاهی هستند. از همین رو این نسل را هدف گرفته‌اند.

حدادعادل گفت:‌ وقتی ۱۲۰ شبکه ماهواره‌ای راه‌اندازی شده یعنی نسل جوان را هدف گرفته‌اند. مستند «انقلاب ۵۷»و «از تهران تا قاهره» درصدد تطهیر خاندان پهلوی است که شبکه من و تو آن را تولید کرده است. و این آماری از تحلیل‌های غلط به خورد ملت داده می‌شود. امروز بیش از اول انقلاب نیاز به شناخت تاریخ انقلاب داریم و در بسیاری از این تحلیل‌ها جهات مثبت انقلاب نادیده گرفته می‌شود و نکات منفی را برجسته می‌کند.

وی افزود: وبگاهی را دیدم که تصاویر تاج‌گذاری پهلوی را منتشر کرده بود این کار را به شکل مرموزی که خواننده نتیجه می‌گیرد مردم با انقلاب مخالف هستند انجام داده بود و این در حالی است که این وبگاه خود را انقلابی می‌داند.

وی اضافه کرد:‌ احساس وظیفه کردم که کاری در حوزه تاریخ کنم زیرا اولین انتخاب من برای مطالعه کتاب‌های تاریخی است و در سفرها کتاب‌های خاطره و تاریخ را مطالعه می‌کنم. هفت جلد یادداشت‌های علم از جمله کتاب‌های خوب در حوزه تاریخ پهلوی است. نسل ما در دوران نخست‌وزیر علم چشم گشود و ۱۵خرداد ۴۲ علم در کشتار آن سال میدان‌دار بود که با قاطعیت از آن کشتار یاد می‌کند. من شش جلد اول این کتاب را دقیق و مکرر خوانده‌ام و به دوستان توصیه کردم که قدر آنها را بدانند زیرا آنها اعترافات صریح علم است و وی آنها را زمانی نوشته که فکر نمی‌کرده رژیم پهلوی ۱۰ ماه بعد ساقط شود.

حدادعادل اضافه کرد: یادداشت‌های علم جای کار زیادی دارد اما هرقدر منتظر ماندم که یک پژوهشگر تاریخ این کار را بکند اتفاقی نیفتاد اگر علم می‌دانست که ۱۰ماه بعد از مرگش انقلاب پیروز می‌شود اجازه انتشار آنها را نمی‌داد تا از آنها به عنوان سند محکومیت خودش و خاندان پهلوی استفاده شود.

رئیس بنیاد سعدی گفت: خاطرات امثال پرویز ثابتی که به صورت سریال‌های خارجی و از طریق انتشار در شبکه‌های اجتماعی می‌خواهند نسل انقلاب را از انقلاب دلزده کند باید توجه شود وقتی کتاب پرویز ثابتی را می‌خواندم دیدم نوشته که انقلاب ایران هیچ دلیلی نداشت و تنها جنون شهادت موجب سرنگونی پهلوی شد و حتی گفته است در ساواک کسی شکنجه نمی‌شد اما خودم شاهد مدیریت شکنجه‌گری در ساواک از سوی ثابتی بودم.

حدادعادل گفت: سعی کردم در این کتاب علم صحبت کند و مانع دیدن واقعیت از سوی خواننده نشوم. از میان ۷ جلد خاطرات علم ۲۰ جلد و از میان ۲۰ موضوع این کتاب ۵ موضوع را برای این کتاب برگزیدم تا خواننده بتواند نتیجه‌گیری کند اما دلم نیامد خاطرات کسانی چون عزتشاهی، معصومه آباد و … که مورد آزار قرار گرفته‌اند را در این کتاب نیاورم از همین رو ۱۵ صفحه از کتاب‌های این افراد را برگزیدم تا خواننده‌ای که خاطرات پیش از انقلاب را می‌خواند با مجاهدت جوانان این کشور هم اشنا شود.

وی در پایان سخنانش گفت: امیدوارم این کار نمونه‌ای باشد تا آنهایی که فرصت دارند سراغ سایر مجلدات بروند و کار پژوهشی روی آن انجام دهند. اگر استاد تاریخ بودم حتما از دانشجویان می‌خواستم که از خاطرات علم پایان نامه دربیاورند. سعی کردم در این کتاب شعار ندهم و احساساتی سخن نگویم و اگر این کتاب در بوته نقد قرار گرفت این احساسات و شعارها دیده نشود البته هیچ  موضوعی را بدون سند و مدرک بیان نکردم. عده‌ای گفتند که تالیف این کتاب برای تو سبک بود ولی من از استاد شهید مطهری الگو گرفتم که گفته بود ارزش هر کاری به تاثیر آن است و من این کتاب را به امید تاثیر نوشتم.

https://haddadadel.ir/news/622-09-2015

تمامی حقوق برای وبگاه شخصی دکتر غلامعلی حداد عادل محفوظ است.