تاریخ انتشار: 12 خرداد 1393

تربیت استاد زبان فارسی بومی از اهداف بنیاد سعدی است

رئیس بنیاد سعدی گفت: یکی از سیاست‌ها و اهداف بنیاد سعدی، تربیت استادان زبان فارسی تا سطح دکتری و بومی هر کشور است چرا که با تربیت یک استاد، صدها پارسی‌دان تربیت خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، غلامعلی حدادعادل در دیدار دانش‌آموختگان غیرایرانی زبان فارسی که در محل بنیاد سعدی برگزار شد، اظهار کرد: تربیت استاد زبان فارسی در هر کشور فایده فراوانی برای ما دارد چراکه ما را از تربیت معلم برای آموزش زبان و اعزام آنها به کشورهای دیگر بی نیاز می کند و تربیت استاد بومی زبان فارسی از اهداف بنیاد سعدی است.

وی خطاب به دانش آموختگان حاضر در جلسه گفت: ما خوشحالیم که توانسته‌اید رشته زبان و ادبیات فارسی در ایران بیاموزید و به نظر ما مهمترین راه برای گسترش زبان فارسی در دنیا این است که از کشورهای دیگر مانند شما دانشجو در ایران داشته باشیم و مدرک تحصیلی بالا همچون دکتری کسب کرده و به کشور خود برگردند و در کنار خانواده به شغل تدریس زبان بپردازند.

رئیس بنیاد سعدی خاطر نشان کرد که قرار است با همکاری وزارت علوم این تربیت استاد زبان فارسی بومی از هر کشور انجام شود چراکه هر کدام از شما درطول ۳۰ الی ۴۰ سال آینده هزاران دانشجو فارسی خواهید داشت پس بهترین سرمایه گذاری است. در همین راستا باید بدانیم که یک کشور مانند هندوستان در ۱۰ سال آینده چند نفر استاد نیاز دارد.

وی افزود: همچنین در نظر داریم مطالعات علمی گسترده برای بهبود آموزش زبان فارسی در جهان داشته باشیم و برای تولید انواع نرم افزار و کتاب در سطوح مختلف برای مخاطبان مختلف برنامه ریزی کرده‌ایم. به همین منظور برای هر کشور شورای راهبردی متشکل از استادان، رایزنان فرهنگی و سفرای سابق این کشورها داریم تا ضمن تشخیص مخاطبان، سیاست‌گذاری لازم انجام شود.

حدادعادل با بیان اینکه دانش آموختگان غیر ایرانی، دوستی و ارتباط خود را با بنیاد سعدی، کشور و مردم ایران حفظ کنند، گفت: امیدواریم شما پیام آوران صلح و دوستی و مهربانی بین ملت ایران با ملت و کشورخودتان باشید. ضمن آنکه تمایل داریم که با شما ارتباط منظم داشته باشیم و آمادگی داریم مشکلات علمی شما را در سریعترین زمان حل کنیم به گونه‌ای که اگر سوالی در زمان تدریس داشتید، مثلا توضیحی درباره معنی و مفهوم شعر یا نثری داشتید با ما درمیان بگذارید تا در اولین فرصت توسط کارشناسان این حوزه به شما پاسخ دهیم . شما نیز اخبار مربوط به کشور خود را برای ما ارسال کنید تا بدانیم در هر شهر و کشوری چه تعداد دانشجو وجود دارد و چه امکانات آموزشی در آن منطقه نیاز است.

وی تصریح کرد: بنیاد سعدی خانه شماست، البته این جا خانه همه استادان زبان فارسی و علاقمندان به زبان فارسی است و تبریک می گویم که توانسته‌اید زبان فارسی را بخوانید و پاداش کسی که زبان فارسی بداند خود زبان فارسی است، زیرا آنقدر در خود ثروت معنوی دارد که هیچ کس از آموختن آن پشیمان نمی شود.

همچنین سرپرست معاونت آموزشی و پژوهشی بنیاد سعدی نیز در این نشست اظهار کرد: بنا داریم تا شبکه مجازی برای استادان زبان فارسی ایجاد کنیم و شما اولین اعضای این شبکه مجازی خواهید بود.

وی از دانش آموختگان خواست تا با رایزنان فرهنگی ایران و اتاق ایران در کشور خودشان ارتباط برقرار کنند زیرا فرصت شغلی  خواهد بود.

در پایان این مراسم لوح تقدیری از سوی رییس بنیاد سعدی به دانش آموختگان زبان فارسی اهداء شد.

https://haddadadel.ir/news/509-02-2014

تمامی حقوق برای وبگاه شخصی دکتر غلامعلی حداد عادل محفوظ است.