تاریخ انتشار: 13 آذر 1392

خوشنویسی آواز کلام است

مراسم اختتامیه نمایشگاه خوشنویسی آثار حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌الله فضائلی صبح امروز با حضور غلامعلی حداد عادل، علی مرادخانی، حمید شاه‌آبادی، غلامحسین امیرخانی و جمع دیگری از هنرمندان و مسئولان کشور در نگارخانه «نی» برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم در این مراسم غلامعلی حدادعادل به بیان نظر و دیدگاه خود درباره هنر خوشنویسی پرداخت.

حداد عادل گفت: من از جمله کسانی هستم که خوشنویس نیستم اما خوشنویسی را دوست دارم. استفاده‌های بصری بسیاری از این هنر برده‌ام و فکر می‌کنم در انواع زیبایی‌ها، هنر تاجی است که بر سر هرکسی که قابلیت داشته باشد قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: هر شیئی که در دنیا بتواند دستخوش کار انسان باشد می‌تواند جنبه هنری به خود بگیرد. گچبری، منبت‌کاری، و از جمله این کارها هر کدام می‌توانند جنبه‌ای هنری به خود بگیرند.

حداد عادل با اشاره به جایگاه هنر در تفکر انسان اظهار کرد: اندیشه انسان هم می‌تواند هنری باشد که نتیجه آن شعر است. در این میان خط، پوشیده شدن لباس هنر خوشنویسی به لفظ مکتوب است. در حالی که آواز جنبه هنری کلام ملفوظ است و خوشنویسی جنبه هنری کلام مکتوب است.

وی ادامه داد: خوشنویسی آواز کلام و آواز خط است. خوشنویسی آواز بی‌صوت است. علت خوشایندی آواز تناسب بین نتها و علت خوشایندی خط نستعلیق تناسب بین اجزا و فواصل است.

حداد عادل با اشاره به فاخر بودن هنر خوشنویسی و دوری این هنر از پلیدی‌ها اظهار کرد: خوشنویسی یک هنر فاخر و نجیب است. برخی از هنرها خوشبخت هستند که آلوده نمی‌شوند. برای مثال موسیقی آسیب‌پذیر است اما هنری چون خوشنویسی همیشه پاک بوده و هرگز در خدمت پلیدی‌ها قرار نگرفته است. خوشنویسی همواره در خدمت تحریر کلام خدا به زیباترین شکل ممکن بوده است.

وی با اشاره به جایگاه از دست رفته خوشنویسی در میان دروس دانش‌آموزان در آموزش و پرورش گفت: جای تأسف است که در مدرسه‌های دولتی و آموزش و پرورش اهتمام قوی نسبت به خوشنویسی دیده نمی‌شود. وقتی ورقه‌های دانشجویان را در دانشگاه تصحیح می‌کنم همواره این تاسف بر من چیره می‌شود که چرا دانشجویان اینقدر بدخط هستند. وی اظهار کرد: باید کاری کنیم که در درون دانش‌آموزان عشق به خوشنویسی جوشش بگیرد.

حداد عادل با اشاره به نکته‌ای درباره نمایشگاه خوشنویسی حجت‌الاسلام حبیب‌الله فضائلی اظهار کرد: این نمایشگاه آثار یک روحانی را به نمایش گذاشته، نکته‌ای که در این میان وجود دارد علاقه روحانیون به خوشنویسی است. از قدیم در میان روحانیون علاقه به خوشنویسی وجود داشته که نمونه بارز آن حضرت امام (ره) است که خود استاد خوشنویسی داشته است و ما در بسیاری از موارد خط زیبای ایشان را دیده‌ایم.

وی ادامه داد: امروز هم در نمایشگاه آثار خوشنویسی هستیم که خوشنویس آنها یک روحانی بوده است، باید از فرزندان مرحوم فضائلی که اسباب دیده شدن اثار وی را فراهم کردند تشکر کنیم.

حداد عادل با اشاره به لزوم پرداختن به روحانیون هنرمند گفت: باید به فکر دیگر روحانیون که خوشنویس درجه یک هستند باشیم، برای نمونه آقا سید مرتضی نجومی، اثار بسیاری در حوزه‌های مختلف هنری دارد که می‌توان برای وی بزرگداشتی ملی برگزار کرد.

در بخش پایانی این مراسم اختتامیه علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی متنی را قرائت کرد که به جایگاه هنری و زندگینامه حجت‌الاسلام حبیب‌الله فضائلی می‌پرداخت.

همچنین در پایان این مراسم دکتر احمد فضائلی فرزند ارشد مرحوم فضائلی در سخنانی کوتاه از حاضران در جلسه تشکر و قدردانی کرد.

https://haddadadel.ir/news/425-04-2013

تمامی حقوق برای وبگاه شخصی دکتر غلامعلی حداد عادل محفوظ است.