تاریخ انتشار: 16 تیر 1392

افزایش پوشش تحصیلی کودکان واجب‌التعلیم کشور به ۹۸.۷ درصد

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: قبل از سال ۵۷ از هر ۱۰۰ کودک، ۲۵ نفر امکان تحصیل نداشتند و امروز پوشش تحصیلی کودکان واجب‌التعلیم به ۹۸.۷ درصد رسیده است.

دکتر غلامعلی حدادعادل عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در دومین روز از سی‌امین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور که امروز در سالن همایش‌های رازی در حال برگزاری است، اظهار داشت: وظیفه اصلی نظام جمهوری اسلامی، وظایف حاکمیتی است و آموزش و پرورش دقیقاً یک وظیفه حاکمیتی است.

وی ادامه داد: ایجاد زیرساخت‌های لازم برای اداره کشور، وظیفه حاکمیت است و حاکمیت باید در مقیاس کلان، اسباب رشد و پیشرفت ملت را فراهم کند.

دکتر حداد عادل با بیان اینکه وقتی سخن از زیرساخت‌ها می‌شود معمولاً زیرساخت عادی و ملموس مانند ایجاد راه‌ها و امکانات حمل و نقل به نظر می‌آید، افزود: آموزش و پرورش مهم‌ترین زیرساختی است که حکومت و حاکمیت، وظیفه تأمین آن را برعهده دارد.

وی تأکید کرد: گسترده‌ترین زیرساخت برای رشد و پیشرفت کشور و مؤثر‌ترین آن‌ها آموزش و پرورش است.

* قطع نیم ساعته برق کشور و تعطیلی دو هفته‌ای آموزش و پرورش

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به اهمیت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: ‌ نخستین اهمیت آموزش و پرورش تربیت انسان و شهروند آینده این نظام با فرهنگ مطلوب، معنوی و قرآنی است و دومین وظیفه، ایجاد زمینه‌های لازم برای پیشرفت علمی کشور است.

وی به جایگاه آموزش و پرورش در تقویت اقتدار ملی و حفظ استقلال کشور اشاره کرد و اضافه کرد: سوال می‌کنیم اگر وزارت نیرو نیم ساعت تعلل کند و برق کشور قطع شود، چه اتفاقی می‌افتد و اگر آموزش و پرورش دو هفته تعطیل شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟

این نماینده مجلس ادامه داد: شاید در نگاه اول، این نظر باشد که وقتی آموزش و پرورش دو هفته تعطیل شود خیلی‌ها هم خوشحال شوند و به ظاهر اتفاقی نیفتد اما با قطع نیم ساعته برق، ضرر زیادی به کشور وارد شود، اما ریشه آن تعلل را باید در جای دیگری جستجو کرد.

* نقش آموزش و پرورش در پیشرفت و زمینه‌سازی علم، اول است

حداد عادل افزود: دنیا را افراد می‌سازند و افراد را آموزش و پرورش می‌سازد؛ بنده می‌خواهم در نقش آموزش و پرورش بر پیشرفت علمی کشور تأکید کنم و توضیح این نکته لازم است که حفظ استقلال سیاسی بدون خودکفایی اقتصادی ممکن نیست.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه کرد: منظورم این نیست که همه چیز را در کشور تولید کنیم و ارتباط اقتصادی با جای دیگر نداشته باشیم بلکه نباید نیازمند به دشمن باشیم.

وی بیان داشت: دشمنان وقتی همه راه‌ها را آزمودند و دیدند نمی‌توانند بر اراده ملت غلبه کنند به سراغ تحریم رفتند و تصور می‌کنند با فشار اقتصادی بر استقلال سیاسی ملت، خدشه وارد می‌کنند.

حداد عادل با بیان اینکه علم، پایه و پشتوانه صنعت است، افزود: صنعت پایه و پشتوانه اقتصاد است که باعث افزایش و اقتدار ملی و مقاومت در برابر زیاده‌گویی‌های دشمنان می‌شود و نقش آموزش و پرورش در پیشرفت و زمینه‌سازی علم، اول است.

* ایجاد فرصت‌های برابر برای همه ملت در دستیابی به آموزش و پرورش

حداد عادل به ایجاد فرصت‌های برابر برای همه ملت در دستیابی به آموزش و پرورش اشاره کرد و اظهار داشت: امروز بعد از ۳۴ سال، آموزش و پرورش به منزله یک نعمت و فرصت برای همه ملت است و بزرگ‌ترین خدمت به ملت این است که کاری کنیم تا فرزندان ملت بتوانند آموزش صحیح ببینند و استعداد‌ها شکوفا شود.

وی ادامه داد: بارز‌ترین جلوه عدالت اجتماعی، ایجاد فرصت‌های برابر برای آحاد ملت در دستیابی به آموزش است؛ پوشش کودکان واجب‌التعلیم قبل از سال ۵۷ حدود ۷۵ درصد بود یعنی از هر ۱۰۰ کودک ۲۵ نفر امکان تحصیل نداشتند، اما امروز پوشش تحصیلی به ۹۸. ۷ درصد رسیده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: آن میزان از کودکانی که امکان تحصیل ندارند، متعلق به جماعت‌های اندکی است که به صورت خوش‌نشین بوده و در حاشیه روستا‌ها استقرار ندارند، در حقیقت امروز در کشور جایی را نمی‌بینید که سکونتگاه انسانی باشد و کودکان از مدرسه محروم باشند.

* تأسیس چندین هزار مدرسه شبانه روزی در کشور

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به تولید و توزیع کتب درسی اشاره کرد و گفت: امروز بهترین کتاب‌ها با روزآمد‌ترین شیوه‌ها تألیف شده و به موقع در سراسر کشور در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد و فقیر و غنی در روز اول مهر کتاب‌های زیبا و مناسب خود را باز می‌کنند و درس‌ها آغاز می‌شود.

وی به ایجاد مراکز شبانه‌روزی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه در روستاهای کم‌جمعیت نمی‌توان چند معلم برای تدریس دروس فرستاد، وزرات آموزش و پرورش چندین هزار مدرسه شبانه‌روزی برای روستاییان تأسیس کرده است و در حال حاضر تعداد دبیرستان‌های شبانه‌روزی بیش از هزار دبیرستان و به همین تعداد، مدارس راهنمایی شبانه‌روزی داریم.

حداد عادل با بیان اینکه یکی از فعالیت‌های خوبی که برای رشد علمی در آموزش و پرورش انجام می‌شود، برگزاری مسابقات علمی است، افزود: المپیاد‌ها در سال ۱۳۶۵ آغاز شد، ۲۷ سال است که آموزش و پرورش این نشاط علمی را در بین دانش‌آموزان ایجاد کرده است.

وی اضافه کرد: امروز رتبه علمی کشور در ۱۰ درصد اول جهان است که برای کشور اسلامی یک افتخار است.

* موفقیت در تحصیلات عالی بدون موفقیت در آموزش و پرورش ممکن نیست

عضو کمیسیون آموزش مجلس بیان داشت: آثار شور و نشاط علمی دانش‌آموزان در دانشگاه‌ها ظاهر می‌شود و می‌بینید که دانشجویان ما در مسابقات رتبه قهرمانی کسب می‌کنند؛ موفقیت در تحصیلات عالی بدون موفقیت در آموزش و پرورش ممکن نیست.

وی با بیان اینکه امروزه همه مراکز استان‌ها دارای دانشگاه‌های بزرگ هستند، افزود: قبل از انقلاب در هیچ رشته‌ای در علوم پایه دوره دکترا نداشتیم.

وی به قبولی دانش آموزان در دانشگاه‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: در سال ۵۷ از بین جمعیت ۳۶ میلیونی کشور، ۱۷۵ هزار دانشجو داشتیم که امروز در جمعیت ۷۵ میلیونی کشور ۴.۵ میلیون دانشجو داریم.

حداد عادل به پیشرفت ایران اسلامی در پرتاب ماهواره به فضا و انرژی هسته‌ای اشاره کرد و افزود: کشور ما را در شرایطی قرار دادند و به ما اورانیوم غنی‌شده ۲۰ درصد ندادند ولی ما غنی‌سازی را انجام دادیم و دارو تأمین کردیم و سالانه ۸۰۰ هزار نفر از تولیدات خودمان استفاده می‌کنند.

این نماینده مجلس به پیشرفت زنان در جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: در کنکور امسال شاهدیم که ۶۰ درصد از قبولی‌های کنکور را بانوان و ۴۰ درصد از قبولی‌های کنکور را پسران تشکیل می‌دادند.

حداد عادل چند توصیه به رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور کرد و گفت: وقتی در جمع شما هستم، آرامش و اطمینانی بیشتر از هر جمع دیگر دارم و به رغم آنکه نزدیک بیست سال است که مسئولیت رسمی در آموزش و پرورش ندارم، اما همچنان خود را آموزش و پرورشی می‌دانم و در مدرسه و هم‌اکنون در دوره‌های تابستانی در سر کلاس دبیرستان تدریس می‌کنم و می‌گویم هر راه که می‌خواهد به سعادت ملت منتهی شود باید از آموزش و پرورش آغاز شود.

* این انتخابات اتفاقات زیبای زیادی داشت

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور منتخب کشور انتخاب شده است و ما آرزوی توفیق برای وی داریم؛ ۷۲.۸ درصد جمعیت حاضر رأی‌دهنده در سراسر کشور در انتخابات حاضر شد و این انتخابات در ‌‌نهایت آرامش برگزار شد.

وی افزود: ۱۳۰ هزار صندوق رأی در کشور بود و مردم در برخی جا‌ها تا ساعت ۱۲ شب به نماینده مورد نظر خود رأی می‌دادند اما خون از بینی کسی نیامد و اتفاق ناگوار در سراسر کشور نیفتاد.

حداد عادل اضافه کرد: این انتخابات اتفاقات زیبای زیادی داشت و یکی از این زیبایی‌ها نظم و آرامش آن بود.

https://haddadadel.ir/news/365-07-2013

تمامی حقوق برای وبگاه شخصی دکتر غلامعلی حداد عادل محفوظ است.